Er roning noget for mig?

Det kan jo være svært at vide på forhånd, om den nye sport, man kaster sig over, egentlig er noget for én, når det kommer til stykket. For at du alligevel kan være lidt forberedt, er her lidt information om, hvad det egentlig vil sige at være roer. Sloganet: Roning - en livsstil! er nemlig ikke bare en tom kliché.

Det tager tid at ro!
Roning er en tidskrævende sport. Du skal regne med, at en rotur tager mindst 2 timer. I dette tidsrum skal båden gøres klar, inden man tager af sted, og gøres ren, når man er kommet hjem. Man ror ca. 7-8 km i timen, og de fleste ture er fra 10-20 km, så det er altså ikke bare lige noget man gør, hvis man har en times tid i overskud.

En aftale er en aftale
Som ny roer vil du kun komme til at ro sammen med andre. Da der skal et bestemt antal personer til at ro en båd, er det meget vigtigt, at vi kan stole på hinanden, når vi laver ro-aftaler. Bliver man væk eller melder afbud i sidste øjeblik, står de øvrige og kan ikke komme på vandet. Selvfølgelig kan man blive syg - også i sidste øjeblik - men ellers er hovedreglen, at man møder op som aftalt - eller skaffer en afløser.

Hvornår kan man ro?

Man kan ro fra solopgang til solnedgang. I ADR har vi mange åbne rohold  i løbet af ugen, man kan melde sig på. Så der er rig mulighed for at ro, når det passer med familieliv, arbejdsliv og anden fritid. Det er også muligt at være med på et 'fast' hold, der ror på et bestemt tidspunkt i ugen.

Det er ikke bare roning
I ADR har vi tradition for, at vi alle giver et nap med i forbindelse med alle de opgaver, der nu engang følger med at have en funktionsdygtig roklub. Det gælder alt lige fra vedligehold af både og klubhus til f.eks. julemarkedsvagter og andre indtægtsgivende aktiviteter, som skaffer penge til nye både. Så du skal være indstillet på at bruge lidt fritid i ADR - også udover roningen.

Siden er sidst redigeret af Birgitte U d. 7. januar 2009