julemarkedsvagter

 

Hygiejneregler                                                                                                                                           

 

  1. Udstyr
    De store, hvide spande med låg er til æbleskiver – husk: de må ALDRIG stå direkte på gulvet.

Hav den lille, hvide spand stående med varmt vand med sæbe (opvaskemiddel) til opvridning af klude etc.
Tør ven­ligst hyppigt af på disken samt borde og stolekanter – og pas på med hygiejnen, især hånd-hygiejne. Ved lukketid tørres ”køkkenbord”, disk m.v. meget grundigt af, ligesom alt vaskes op.

 

Den lille GRØNNE spand bruges til evt. aftørring af gulvet i løbet af dagen. Er der behov for mere kapacitet kan den firkantede spand og gulvvaskegrej fra Rådhusets rengøringsrum bruges.

 

Der er også en lille, hvid spand beregnet til ”slatter” af rødvin og kakao, f.eks. når vi rydder af bordene. Denne spand tømmes selvfølgelig regelmæssigt, og ikke i den lille håndvask eller på toiletterne! Husk!  Gløgg-rester hældes altid i udslagsvasken gennem en si, så mandler og rosiner ikke stopper afløbet!

  1. Håndhygiejne og helbred
    Vask hænder tit med sæbe og varmt vand + håndsprit (skal virke 15 sek.) under arbejdet og naturligvis hvis du ved, at du kan være blevet snavset. Brug håndvasken ved salgsboden eller en af de andre håndvaske i gang eller garderobeområde. Og naturligvis vasker du altid hænder med sæbe og varmt vand + håndsprit efter toiletbesøg.

Brug altid handsker/plastpose på hånden eller brug tang når du håndterer æbleskiverne.

Har du betændte rifter eller sår på hænderne, har du haft dårlig mave med diarree eller opkast inden for de seneste 2 dage, eller har du Coronalignende symptomer som snue og hoste, så er det ikke dig der skal håndtere maden. Tag dig i stedet for af alle de andre opgaver der er.

Håndvask ved salgsboden
Den fungerer ved tænding på den lille vippekontakt på selve vandhanen. Vandstrålen kan ikke reguleres. Der er både sæbe, håndsprit og -creme, og på hylden under vasken er der papir­håndklæder. Hold øje med, at der er sæbe m.v., og fyld op hvis det er nødvendigt.


Når dunken med rent vand er tom, skal den genfyldes – og samtidig skal spildevandet i den anden dunk hældes ud. Når dette skal foregå løftes begge dunke ud på gulvet, og den lille dyk­pumpe skal op af dunken til højre (rentvandsdunken). Dette gøres ved at strømmen til dykpumpen slukkes på stikdåsen bag håndvasken, hvor­efter den kan tages op og rentvandsdunken kan gen­fyl­des med varmt vand fra hanen. Dyk­pum­pen sæn­kes helt ned i rentvandsdunken og den grønne slange anbringes i spilde­vandsdunken – begge dunke skubbes ind på plads og der tændes igen for strømmen til dykpumpen. Spildevandsdunken tømmes hver aften – det rene, varme vand fyldes først på lige før vi åbner og ved behov.

Det er selvfølgelig SLET IKKE forbudt at vaske hænder andre steder i huset. Dét, der er for­budt, er ikke at vaske hænder, når der er brug for det.

  1. Rengøring af redskaber og arbejdsområder

RedskaberVaskes i køkkenet ovenpå når det skønnes nødvendigt (og mindst hver aften efter lukketid).  Æbleskive-spandene vaskes grundigt af mellem fyldningerne samt hver aften!  Brug varmt vand med opvaskemiddel og skyl i rent, varmt vand og tør af. (Se tjekliste for lukning).

 

Køkken: Hold løbende rent og i orden – tør af o.s.v. (se også tjekliste for lukning).

 

Omkring salgsbod og i serveringsområder:
Tør hyppigt af med varmt vand (den lille hvide spand). Skift klude tit – vasketøj i plastkurv i køkkenet!
Vi skal gerne passe på væggen bag ved vores ”kom­fur” – derfor har vi plade på et stykke op. Sprøjter det, så tør ven­ligst straks af igen! Og så skal vi passe på rådhusets fine gardiner – vi håber, vores afskærmninger dækker godt nok, men vær gerne meget opmærksomme på dette. 

Bliver gulvet snavset eller fedtet, så tør op – se under punkt 1 Udstyr.

 

  1. Rester

Det er vigtigt, at resterende æbleskiver, der ikke har været varmede, samt fløde m.v. kommer i køleskabet hver aften.  (Se også tjekliste for lukning – om håndtering af fødevarerester).

  1. Hunde i cafeen

Som udgangspunkt skal vi ikke acceptere at kunder har hund med i cafeen. Undtagelsen er selvfølgelig føre-og servicehunde, som er velkomne sammen med deres ejer. Servicehunde er specialtrænet til at  udføre nytteopgaver for personer med bevægelses- eller mental funktionsnedsættelse og de vil normalt bærer et dækken eller anden markering der viser at de har denne funktion.

 

SIDST MEN IKKE MINDST, BRUG ALTID DIN SUNDE FORNUFT!