Hygiejneregler
Hav den lille, hvide spand stående med varmt vand med sæbe (opvaskemiddel) til opvridning af klude etc.
Tør venligst hyppigt af på disken samt borde og stolekanter – og pas på med hygiejnen, især hånd-hygiejne. Ved lukketid tørres ”køkkenbord”, disk m.v. meget grundigt af, ligesom alt vaskes op.
Den lille GRØNNE spand bruges til evt. aftørring af gulvet i løbet af dagen. Er der behov for mere kapacitet kan den firkantede spand og gulvvaskegrej fra Rådhusets rengøringsrum bruges.
Der er også en lille, hvid spand beregnet til ”slatter” af rødvin og kakao, f.eks. når vi rydder af bordene. Denne spand tømmes selvfølgelig regelmæssigt, og ikke i den lille håndvask eller på toiletterne! Husk! Gløgg-rester hældes altid i udslagsvasken gennem en si, så mandler og rosiner ikke stopper afløbet!
Brug altid handsker/plastpose på hånden eller brug tang når du håndterer æbleskiverne.
Har du betændte rifter eller sår på hænderne, har du haft dårlig mave med diarree eller opkast inden for de seneste 2 dage, eller har du Coronalignende symptomer som snue og hoste, så er det ikke dig der skal håndtere maden. Tag dig i stedet for af alle de andre opgaver der er.
Håndvask ved salgsboden
Den fungerer ved tænding på den lille vippekontakt på selve vandhanen. Vandstrålen kan ikke reguleres. Der er både sæbe, håndsprit og -creme, og på hylden under vasken er der papirhåndklæder. Hold øje med, at der er sæbe m.v., og fyld op hvis det er nødvendigt.
Når dunken med rent vand er tom, skal den genfyldes – og samtidig skal spildevandet i den anden dunk hældes ud. Når dette skal foregå løftes begge dunke ud på gulvet, og den lille dykpumpe skal op af dunken til højre (rentvandsdunken). Dette gøres ved at strømmen til dykpumpen slukkes på stikdåsen bag håndvasken, hvorefter den kan tages op og rentvandsdunken kan genfyldes med varmt vand fra hanen. Dykpumpen sænkes helt ned i rentvandsdunken og den grønne slange anbringes i spildevandsdunken – begge dunke skubbes ind på plads og der tændes igen for strømmen til dykpumpen. Spildevandsdunken tømmes hver aften – det rene, varme vand fyldes først på lige før vi åbner og ved behov.
Det er selvfølgelig SLET IKKE forbudt at vaske hænder andre steder i huset. Dét, der er forbudt, er ikke at vaske hænder, når der er brug for det.
Redskaber: Vaskes i køkkenet ovenpå når det skønnes nødvendigt (og mindst hver aften efter lukketid). Æbleskive-spandene vaskes grundigt af mellem fyldningerne samt hver aften! Brug varmt vand med opvaskemiddel og skyl i rent, varmt vand og tør af. (Se tjekliste for lukning).
Køkken: Hold løbende rent og i orden – tør af o.s.v. (se også tjekliste for lukning).
Omkring salgsbod og i serveringsområder:
Tør hyppigt af med varmt vand (den lille hvide spand). Skift klude tit – vasketøj i plastkurv i køkkenet!
Vi skal gerne passe på væggen bag ved vores ”komfur” – derfor har vi plade på et stykke op. Sprøjter det, så tør venligst straks af igen! Og så skal vi passe på rådhusets fine gardiner – vi håber, vores afskærmninger dækker godt nok, men vær gerne meget opmærksomme på dette.
Bliver gulvet snavset eller fedtet, så tør op – se under punkt 1 Udstyr.
Det er vigtigt, at resterende æbleskiver, der ikke har været varmede, samt fløde m.v. kommer i køleskabet hver aften. (Se også tjekliste for lukning – om håndtering af fødevarerester).
Som udgangspunkt skal vi ikke acceptere at kunder har hund med i cafeen. Undtagelsen er selvfølgelig føre-og servicehunde, som er velkomne sammen med deres ejer. Servicehunde er specialtrænet til at udføre nytteopgaver for personer med bevægelses- eller mental funktionsnedsættelse og de vil normalt bærer et dækken eller anden markering der viser at de har denne funktion.
SIDST MEN IKKE MINDST, BRUG ALTID DIN SUNDE FORNUFT!